Predstavljen sajam intralogistike CeMAT 2011

U HANOVERU JE ODRŽANA MANIFESTACIJA CeMat Preview, na kojoj je novinarima iz 27 zemalja predstavljen međunarodni sajam intralogistike CeMAT 2011, koji se održava od 2. do 6. maja u Hanoveru.

Ovogodišnji sajam CeMAT održava se pod sloganom “Održivost u intralogistici”. Pitanje održivosti predstavlja poseban izazov za intralogistiku, naročito zbog stalnog rasta cena energije i sirovina, zbog čega je neophodno uspostaviti ravnotežu između očuvanja životne sredine, ekonomskog uspeha i društvene odgovornosti.

Intralogistika se zasniva na razvijanju logističkih procesa i logističkih fenomena vezanih za efikasno i efektivno obavljanje složenih poslovnih funkcija.

Više od 1000 izlagača predstaviće svoje inovacije na preko 80.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Pored kompanija iz Nemačke, najviše izlagača dolazi iz Italije, Kine, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Španije, Francuske, Belgije, Austrije, Finske i Švajcarske. Oni će predstaviti kompletan spektar tehnologija intralogistika, od opreme i sistema, kontinuiranog rukovanja sistemima do logistike robota. Dodatni sadržaj sajma CeMAT 2001 predstavljaće i manifestacija „Platformers Days“, koja će se organizovati na otvorenom prostoru hanoverskog sajma.

Po prvi put će biće održan CeMAT Forum na kome će se razmatrati tehnička iskustva u intralogističkim sistemima. Forum će obuhvatiti kompletan spektar logističkih operacija, gde važno mesto zauzima uloga tehničkih sistema, a prezentacija će predstaviti rešenja iz Brazila, Kine, Indije, Rusije i SAD. Stručnjaci za intralogistiku razgovaraće o novim aktuelnim pitanjima iz ove oblasti kroz dijalog o održivom razvoju logistike.

Automatizacija u sektoru logistike odnosi se na inovativna rešenja robota u automatizaciji rešenja koja prevazilaze konvencionalne proizvodne aplikacije i fleksibilno prilagođavaju do složenih logističkih procesa. U ovim procesima poseban naglasak se odnosi na strogim tehnološkim zahtevima u sektoru logistike, kao što su fleksibilnost i skalabilnost. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.