Predstavljen Xperia PLAY

Kompanija Sony Ericsson predstavila je Xperia PLAY, najnoviji telefon iz XperiaTM asortimana pametnih telefona sa Android platformom, koji menja način na koji se igraju igrice.

XperiaTM PLAY predstavlja funkcionalan pametni telefon kakav je potreban najzahtevnijim korisnicima, u kombinaciji sa neverovatnim iskustvom igranja igrica kakvo igrači mogu samo poželeti.

U portret režimu, ovaj Android pametni telefon nudi sve prednosti koje korisnici očekuju od postojećeg Sony Ericsson XperiaTM asortimana sa najboljim karakteristikama u svojoj klasi, odličnom kamerom od 5 megapiksela, savršenim multi-touch monitorom od 4 inča i naprednim karakteristikama za društvene mreže.

Međutim, kliznim pomeranjem tastature korisnici ulaze u potpuno novi svet uzbudljivih igrica za mobilni telefon. Klizna konzola za igrice ima digitalni D pad, dva analogna touch pad-a, dva tastera za igranje i četiri PlayStation ikonice: krug, krst, kvadrat i trougao. Qualcommov optimizovan Snapdragon procesor sa 1Ghz CPU i ugrađen Adreno GPU grafički procesor omogućuju savršeno iskustvo 60fps plejbek 3D igranja na mobilnom telefonu i pretraživanje interneta uz minimalnu potrošnju struje tako da korisnici Xperia PLAY-a mogu da uživaju u dugom trajanju baterije i igranju igrica.

Rikko Sakaguchi (Riko Sakaguči), potpredsednik i kreativni direktor Sony Ericsson-a, izjavio je sledeće: ,,Danas je dan kada je Sony Ericsson veoma ponosan što predstavlja nešto zaista revolucionarno na tržištu. Vizija nas u Communication Entertainmentu je ostvarena i Xperia PLAY će zauvek promeniti način na koji ljudi razmišljaju o smart telefonima i igricama za mobilni telefon.

XperiaTM PLAY funkcioniše na Gingerbreadu (verzija 2.3), najnovijoj verziji Googleove AndroidTM platforme. XperiaTM PLAY će takođe biti i prvi PlayStation sertifikovani uređaj. To znači da će imati pristup PlayStation® igricama preko inicijative PlayStation® Suite, koju trenutno razvija Sony Computer Entertainment i koja će biti lansirana u toku godine.

Kazuo Hirai, predsednik Grupe za umrežene proizvode i usluge u Sony Corporation-u, izjavio je sledeće: ,,Izuzetno mi je drago što će Xperia PLAY biti prvi PlayStation sertifikovani pametni telefon na tržištu. Xperia PLAY predstavlja jedinstvenu ponudu i još jedan primer izuzetnih proizvoda i usluga koji dolaze iz Sony-ja.’’

Sony Ericsson, u partnerstvu sa vodećim dizajnerima u sektoru igrica, uvodi bogatu i raznovrsnu ponudu prilikom lansiranja i posle njega, sa mnogim novim vodećim naslovima dostupnim putem aplikacije AndroidTM Marketplace. Vodeće franšize za Xperia™ PLAY obuhvataju igrice kompanije EA The Sims 3 i FIFA 10 za mobilni telefon. GLU Mobile/Activision su autori igrice Guitar Hero, a naslovi kompanije Gameloft uključuju Assassin’s Creed i Splinter Cell. Sony Ericsson se takođe udružio sa kompanijom Unity Technologies i koristi njenu nagrađenu razvojnu platformu kako bi garantovao konstantno uvođenje 3D igrica visokog kvaliteta.

G. Sakaguchi nastavlja: ,,Lansiranje Xperia PLAY-a možda ne bi bilo moguće bez tesne saradnje Google-a i Sony Computer Entertainment-a. Posvećenost tolikog broja vodećih dizajnera igrica dodatno potvrđuje da će Xperia PLAY ispuniti očekivanja korisnika širom sveta.’’

Xperia PLAY i PlayStation sertifikovane igrice su odlični primeri inovacije kakva je moguća na otvorenom Android sistemu’’, rekao je Andy (Endi) Rubin, potpredsednik Sektora za inženjering u Google-u.

Prethodno preuzeta aplikacija će korisnicima omogućiti da jednostavno pronađu i preuzmu naslove koji su opimizovani za igranje na Xperia PLAY-u, pristupe nedavno igranim igricama i informišu se o igricama koje su preuzeli.

Sony Ericsson Xperia™ PLAY biće u prodaji širom sveta na odabranim tržištima od marta 2011.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.