Prekid interneta u Egiptu koštao 90 miliona dolara

Petodnevni prekid internet usluga o kojem je odlučila egipatska vlada koštaće zemlju 90 miliona dolara (65 miliona evra), a posledice bi dugoročno mogle da budu i veće, po prvim procenama koje je u četvrtak objavio OECD.

'Blokirane usluge (telekomunikacione i internet) čine oko tri do četiri posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ili gubitak od 18 miliona dolara na dan', ističe Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u kratkom saopštenju.

Dugoročno bi te posledice mogle da budu i veće, jer je ta mera pogodila mesne i međunarodne visokotehnološke kompanije koje pružaju usluge i izvan Egipta, ističe organizacija sa sedištem u Parizu.

'Ubuduće će biti puno teže privući strana poduzeća i osigurati im pouzdan rad mreža, a sve do sad privlačenje tih kompanije bilo je glavna strategija vlade u Egiptu', ocenio je OECD.

Pristup internetu u Kairu u sredu se delomično normalizovao, nakon više od pet dana nasilnog prekida koji je organizovala vlada predsednika Hosnija Mubaraka suočena sa neviđenim protestima u gotovo 30 godina njegove vladavine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.