Prodaje se MySpace

Medijsko carstvo Ruperta Murdocha News Corp. i službeno je objavilo svoju nameru o prodaji MySpace-a. Chase Carey iz News Corp-a rekao je da je 'sada pravo vreme' da ova stranica za društveno umrežavanje pronađe novog vlasnika.

Prošle godine MySpace je prošao kroz velike promene, kao što su temeljni redizajn, repozicionirali su se kao medijska kompanija, a ne više kao društvena mreža, ponovno su sklopili ugovor o oglašavanju sa Google-om, i otpustili su znatan broj zaposlenih. Naime, kompanija je već došla na sam rub ponora kad je nedavno otpustila gotovo polovinu zaposlenih, pa stoga ovaj potez vlasnika nije neočekivan. Očito je da traže način da se reše MySpace-a pre nego što bude prekasno.

Prema poslednjim podacima, MySpace ima godišnje prihode od oko 385 miliona dolara, a broj korisnika se smanjio na 60 miliona.

News Corp. je objavio da nije zadovoljan rezultatima poslovanja svoje internet kompanije. Prihodi od oglašavanja su znatno niži nego nekad, pa kompanija u službenom obaveštenju navodi da su "rezultati MySpace-a bili ispod očekivanja".

"Novi MySpace je vrlo dobro primljen od strane tržišta i imamo neke vrlo ohrabrujuće informacije", rekao je Carey. "Međutim, plan koji bi omogućio MySpace-u da dosegne svoj puni potencijal, može se najbolje postići pod upravom novog vlasnika".

Takođe, i renoviranje u koje se upustio MySpace nije bilo jeftino za matičnu kompaniju, ali bilo je znatno manje od 580 miliona dolara koliko je News Corp izdvojio za MySpace 2005. godine.

Da li će redizajn, repozicioniranje i ostale stvari koje je News Corp napravio za MySpace biti dovoljni da bi ga neko kupio? Kako je kompanija navela u obaveštenju, MySpace će se pokušati što pre da prodaju. Bitće zanimljivo videti što će nastati od MySpace-a jednom kada dođe kraj eri News Corp-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.