Samsung pokazao veću tablu i jači telefon

SAMSUNG JE SVOJOJ PONUDI TABLIČNIH računara dodao još jednog člana, model Galaksi Tab (Galaxy Tab) s ekranom od 25,6 cm (10,1 inč) i verzijom 3.0 operativnog sistema Android, poznatom pod nazivom Hanikoum (Honeycomb).

Rezolucija novog ekrana je 1280 x 800 piksela, a pod haubom je dvojezgarni procesor koji prede na 1 GHz. Dimenzije table su 246 x 170 x 10 milimetara a težina 599 grama, što je znatno manje od Motoroline table Zum (Xoom) istih dimenzija ekrana i sa istim operativnim sistemom čija je težina 730 grama. Kamera na poleđini ima rezoluciju od osam megapiksela i LED blic, a ona s prednje strane dva megapiksela.

Korisnici koji žele da gledaju video što se emituje s interneta, mogu da mu pristupe koristeći Wi-Fi (802.11a, b, g i n) ili HSPA+ vezu brzine do 21 Mb/s (pod uslovom da je njihov mobilni operator prešao na takvu mrežu).

Uređaj će se pojaviti najranije u junu, a cena nije saopštena.

Pored table Samsung je pokazao i telefon Galaksi S II (Galaxy S II), koji je takođe opremljen procesorom s dva jezgra, ima poboljšan ekran i može da pristupi internetu preko HSPA+ mreže.

Nova Galaksija koristi Android 2.3 a njen ekran od 10,9 cm (4,3 inča) s rezolucijom 480 x 800 piksela, zasnovan je na unapređenoj verziji Samsungove Super AMOLED tehnologije, koja ima manju potrošnju i kvalitetniju sliku kad se koristi na otvorenom i gleda sa strane.

Dimenzije novog telefona su 125 x 66 x 8 milimetara na najtanjem delu – i kao i postojeći model s istim imenom ima malo ispupčenje s donje strane – a težina 116 grama. Kamera sa zadnje strane ima rezoluciju od 8 megapiksela, LED blic i može da snima video u rezoluciji 1080p sa 30 slika u sekundi, a prednja kamera je sa 2 megapiksela. Ukupan memorijski kapacitet je 16 ili 32 GB a pomoću mikroSD kartice može se dodati još 32 GB.

Galaxy S II može da pristupi internetu koristeći Wi-Fi (802.11 a, b, g i n) ili HSPA+ do 21 Mb/s, što omogućabva i gledanje videa. Ukoliko se koristi Wi-Fi Direct, ovaj telefon može da se povezuje s drugim kompatibilnim uređajima a da ne koristi prostupnu tačku.

Baš kao i Guglov Neksus S (Google Nexus S) i Samsungov telefon ima funkciju komunikacije u bliskom polju (Near-Field Communication, NFC) koja se najviše pominje u kontekstu novog vida plaćanja, mada se može upotrebiti i u druge svrhe, uključujući deljenje informacija između dva uređaja kad su dovoljno blizu. Postojaće i verzija koja nema NFC, pa će operatori tu tehnologiju moći da stave na SIM karticu.

Novi telefon počeće da se isporučuje u februaru, ali cena je još uvek nepoznata. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.