Sony predstavio nove prenosive računare Vaio C

KOMPANIJA SONY PREDSTAVILA JE SREDINOM prošle nedelje novu seriju prenosivih računara Vaio, sa novim Intelovim procesorima Core i5, zasnovanim na procesorskoj arhitekturi Sandy Bridge.

Prenosivi računari Vaio C imaju ekrane dijagonale 35,5 cm (14 inča) i 38 cm (15 inča), a namenjeni su korisnicima koji vole da uživaju u multimedijskim sadržajima. Novi modeli imaju Blu-ray disk uređaje i AMD-ove zasebne grafičke kartice, a prodavaće se po početnoj ceni od 880 USD.

Sonyjevi prenosivi računari Vaio, uz Appleove računare Mackintosh, spadaju u bolje multimedijske računare dostupne na tržištu. Isporučivaće se sa operativnim sistemom Windows 7 i Sonyjevim paketom programskih aplikacija za obradu fotografija, dokumenata i filmova.

Intelovi novi procesori Core zasnovani na mikroarhitekturi Sandy Bridge donose unapređene performanse i nižu potrošnju električne energije u odnosu na svoje prethodnike. Prednost ove mirkoarhitekture je što se na istoj silicijumskoj pločici nalaze sistemski i grafički procesor, što pomaže da računar postigne bolje grafičke performanse uz manju potrošnju.

Neki prenosivi računari iz serije Vaio C biće opremljeni Intelovom tehnologijom Wireless Display 2.0, koja korisnicima omogućava da bežičnim putem šalju sadržaj sa računara ka televizorima visoke definicije. Međutim, korisnici bi morali da dokupe bežični adapter za HD televizor.

Opcija nazvana Remote Keyboard omogućava uparivanje Vaio računara i Sonyjevih televizora iz serije Bravia, konzola PlayStation 3 i Blu-ray plejera, kako bi korisnici mogli lakše da se kreću kroz menije ili krstare internetom.

Novi Sonyjevi prenosivi računari će u SAD početi da se prodaju od sredine marta, preko veb lokacije kompanije i prodavnicama računara. Nije poznato kada će novi modeli postati dostupni u drugim zemljama. (M.S.)


Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.