T-Mobile predstavio nove mobilne uređaje

AMERIČKI OPERATOR MOBILNE TELEFONIJE, kompanija T-Mobile USA, najavila je da će do kraja februara početi da isporučuje pametni mobilni telefon Galaxy S 4G, sposoban da radi u mrežama četvrte generacije. Istovremeno, predstavnici kompanije su izneli više podataka o tabličnom računaru G-Slate, koji će za T-Mobile proizvoditi kompanija LG. Prema njihvim rečima, G-Slate će imati ekran od 22,6 cm (8,9 inča) sposoban da prikaže trodimenzionalnu sliku i počeće da se isporučuje na proleće ove godine.

Tačni datumi početka prodaje, kao i cene oba uređaja nisu saopšteni, što je pojedine analitičare navelo da zaključe da se kompanija trudi da pretekne pojavljivanje Appleovog iPhonea, koji je T-Mobileov rival Verizon najavio za kraj ove nedelje.

G-Slate je kratko prikazan na Sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES), koji je od 6. do 9. januara ove godine održan u Las Vegasu. Na sajmu nije pruženo više detalja o ovom tabličnom računaru, osim da će kao operativni sistem koristiti Android 3.0 (Honeycomb) i da će početi da se prodaje u prvom tromesečju ove godine. Vredi pomenuti i da je kompanija T-Mobile ove nedelje predstavila i tablični računar Streak 7, koji je proizvela kompanija Dell. Ovaj računar koristi Android 2.2, a T-Mobile ga svojim pretplatnicima prodaje po ceni od 200 dolara, uz dvogodišnji ugovor.

G-Slate je prvi tablični računar iz T-Mobilea sa podrškom za 4G mreže mobilne telefonije. Korisnici će moći da pristupe T-Mobileovoj mreži HSPA+, koja (teoretski) omogućava prenos podataka brzinom od 21 megabit u sekundi (Mb/s). Trenutno, podaci se u mreži HSPA+ prenose brzinom od 12 Mb/s, u proseku.

Da bi gledali trodimenzionalnu sliku korisnici G-Slatea će morati da imaju posebne 3D naočare, ali će zato uz pomoć kamere rezolucije 5 megapiksela moći da snimaju 3D video, kao i video u punoj HD rezoluciji (1080p).

G-Slate ima Nvidijin dvojezgarni procesor Tegra 2, 32 GB interne memorije i podršku za Adobeov Flash.

Što se tiče telefona Galaxy S 4G, on se nadovezuje na popularne modele iz Samsungove serije Galaxy S, uz podršku za mrežu HSPA+. Radi se o prvom T-Mobileovom pametnom telefonu sposobnom da radi u toj mreži, ali koji koristi stariju verziju Androdia 2.2, kao i njegov prethodnik, Samsungov Vibrant.

Galaxy S 4G ima isti Super AMOLED ekran, dijagonale 10 cm (4 inča), i iste dimenzije kao i Vibrant (12,2 x 6,4 x 1 cm). Telefon ima prednju i zadnju kameru, od kojih ova druga snima video u rezoluciji 720p.

Predstavnici T-Mobilea nisu izneli više podataka o ceni telefona i visini pretplate, osim da će najniža pretplata iznositi 10 USD mesečno. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.