Telekom Austrija predstavio platformu za mobilne aplikacije

TELEKOM AUSTRIA GROUP JE pokrenuo platformu za mobilne aplikacije Creating Apps. Programeri svih operativnih sistema na ovoj adresi mogu da nađu najnovije informacije i vesti o svim vrstama mobilnih platformi, procesima i nagradnim konkursima koji se odnose na aplikacije za mobilne telefone. U predstojećim nedeljama, ovu ponudu će dopuniti i forum, koji će omogućiti razmenu ideja, kao i aktuelni pregled referentnih podataka za programere.

“Trenutno se u svetu nudi oko 500,000 aplikacija koje su raspoložive u prodavnicama aplikacija, a tržište je u stalnom porastu”, istakla je Klaudija Vinkler (Claudia Winkler), direktor marketinga Telekom Austrija Grupe, naglašavajući razloge za pokretanje ove platforme. “Međutim, najveći broj usmeren je ka tržištima SAD i Azije, dok je samo nekoliko lokalnih sadržaja raspoloživa za Evropu. Ovom platformom Telekom Austrija Grupa namerava da podrži programere u kreiranju aplikacija namenjenih evropskom tržištu.”

Creating Apps omogućuje savršeni interfejs između korisnika i programera u svim zemljama koje pokriva Telekom Austrija Grupa. Nova platforma će ubrzati razvoj zajednice: programeri će biti dodatno motivisani da razvijaju aplikacije, a korisnicima će biti dostupne izuzetne aplikacije sa regionalnim sadržajem koje su prilagođene njihovim pojedinačnim potrebama.

Vip mobile je 2009. godine prvi u okviru Telekom Austrija Grupe organizovao takmičenje lokalnih programera za najbolje aplikacije iz Srbije a trenutno je u toku treći konkurs koji podržava programere i korisnike tri mobilne platforme: Android, Windows Phone 7 i Bada, sa ukupnim nagradnim fondom od 40.000 evra. Na Android marketu se već nalazi više od 130 aplikacija na srpskom jeziku koje su po meri domaćih korisnika.

Nova platforma Creating Apps i zajednica koja će oko nje biti okupljena pomoći će programerima da pronađu partnere za zajedničke projekte za programiranje ili za izradu verzija na različitim jezicima.

Pre godinu dana Telekom Austrija Grupa udružila je snage sa ostalim međunarodnim operatorima mreža i kompanijama za telekomunikacije i osnovala Zajednicu za veleprodaju aplikacija (Wholesale Application Community, WAC). Glavni cilj ovog saveza je da deluje kao globalni interfejs između programera aplikacija i korisnika. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.