Telekom Srbije ostvario profit od 15,8 milijardi dinara u 2010.

GENERALNI DIREKTOR TELEKOMA SRBIJE, Branko Radujko, izjavio je da je Telekom najuspešnija srpska kompanija, od koje se u poslednje tri godine u budžet Srbije slilo oko 130 miliona evra.

“Imamo dve rekordne godine po ostvarenom profitu koji na kraju 2010. godine iznosi 15,8 milijardi dinara, imamo manje zaposlenih, isplatili smo 160 miliona evra dividendi akcionarima i zadržali nivo tržišnog učešća koji smo imali i pre krize”, rekao je Radujko u intervjuu za nedeljnik Nin.

U protekle tri godine prihodi kompanije rasli su godišnje za 20%, dok operativna dobit iznosi 40%, a u tom periodu investirano je više od 530 miliona evra u infrastrukturu i opremu u Srbiji. U strukturi prihoda Telekoma Srbija, fiksna telefonija učestvuje sa 50%, mobilna telefonija oko 43%, a ostali prihodi potiču od interneta i multimedije.

Generalni direktor Telekoma Srbije izjavio je da je prodaja te kompanije neizvesna, jer je proces komplikovan i ne zavisi samo od njenih dobrih rezultata, pošto kupci pri odlučivanju vode računa i o kursu dinara, potrošačkim mogućnostima korisnika i stanju na finansijskom tržištu. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.