Telenor Srbija otvara prodavnicu mobilnih aplikacija

KOMPANIJA TELENOR SRBIJA SAOPŠTILA je na manifestaciji Mobile World Congress, koja se od 14. do 17. februara održava u Barseloni, da će svojim korisnicima uskoro ponuditi mogućnost preuzimanja tzv. WAC aplikacija za mobilne uređaje.

Projekat WAC (Wholesale Application Community) je pokrenula istoimena organizacija osnovana sa ciljem da proširi tržište mobilnih aplikacija i podstakne razvoj softvera za mobilne telefone. Isto tako, jedan od ciljeva projekta je omogućavanje lakše upotrebe aplikacija na različitim mobilnim uređajima, operativnim sistemima i mrežama. Organizacija WAC okuplja 48 operatera mobilne telefonije.

Kompanija Telenor Srbija je na manifestaciji Mobile World Congress predstavila svoju WAC platformu pod nazivom tStore, koju je razvila u saradnji sa kompanijama Ericsson i Opera. Ericsson je obezbedio rešenje za upravljanje sadržajem, dok je Opera omogućila postavljanje aplikacija na mobilni telefon.

Zanimljivo je da će u Telenorovoj prodavnici moći da se preuzmu aplikacije ne samo za pametne mobilne telefone, već i za jednostavnije modele mobilnih telefona. Osim toga, u Telenorovoj prodavnici mobilnih aplikacija se neće nuditi samo WAC aplikacije, već i Android, Symbian i Java sadržaji. (G.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.