Univerzitet Singidunum u programu SAP University Alliance

KOMPANIJA SAP, SVETSKI LIDER u oblasti poslovnog softvera, potpisala je sa Univerzitetom Singidunum ugovor o pristupanju ovog univerziteta programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima da koriste softverska rešenja SAP u edukaciji i istraživanjima.

Program omogućava studentima da prate kako integrisani sistemi mogu pomoći kompanijama da budu efikasnije, produktivnije i profitabilnije, a diplomcima pruža komparativnu prednost prilikom zapošljavanja

SAP je ovim ugovorom i davanjem svojih softvera na korišćenje pružio mogućnost da se na praktičan način studenti univerziteta Singidunum profesionalno usavršavaju. Singidunum je prvi univerzitet u Srbiji koji je pristupio ovom programu. Ono što je suštinska razlika u odnosu na slične prethodne pokušaje jeste ušteda u resursima koji su bili potrebni da se implementiraju slični programi. Sada se u rešenjima radi direktno na SAP-ovim serverima kojima se pristupa jednostavnim prijavljivanjem, bez neophodne implementacije na univerzitetima i fakultetima.

Povodom potpisivanja ugovora sa SAP-om, rektor Univerziteta Singidunum, profesor dr. Milovan Stanišić je izjavio: „Velika nam je čast što je univerzitet Singidunum dobio priliku da tokom studija obučava studente za rad u SAP-ovom poslovnom softveru i time se uvrstio u listu renomiranih svetskih univerziteta čiji studenti trenutno vladaju u svojoj struci, jer sa SAP softverima razvijaju sofisticirano iskustvo i najbolju praksu znanja i veštine za rad.”

Direktor SAP-a, Vladimir Popović, naglasio je posle potpisivanja ugovora: “Drago mi je što studenti iz naše zemlje imaju priliku da, kao i njihove kolege širom sveta, tokom studija steknu praktična znanja u radu sa SAP-ovim softverom koja će im omogućiti prednost pri zapošljavanju. Sa druge strane, ovim ugovorom pomažemo i kompanijama na srpskom tržištu da zaposle visokoobrazovan i stručan kadar za rad u SAP-ovom poslovnom softveru koji koristi više od 109.000 organizacija u više od 120 zemalja, među kojima je i više od dve trećime kompanija sa Forbsove liste 500 najvećih na svetu. Posebno mi je drago što je Univerzitet Singidunum prepoznao značaj programa SAP i nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe saradnje.”

SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 2009. godine i okuplja univerzitete iz mnogih evropskih ali i afričkih zemalja. U program je do sada bilo uključeno više od 170.000 studenata na više od 800 univerziteta i škola širom sveta. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.