AMD predstavio Radeon HD 6990

AMD JE PREDSTAVIO NABRŽI GRAFIČKI akcelerator današnjice, Radeon HD 6990, koji je svoje performanse dokazao obaranjem svetskog rekorda u broju postignutih poena u test programu 3Dmark 11, rezultatom P11865. Novi Radeoni već su dostupni u maloprodaji širom sveta po ceni od oko 699 dolara.

Namenjeni igračima entuzijastima, Radeoni HD 6990 predstavljaju drugu generaciju AMD-ovih grafičkih karti koje podržavaju Microsoftov DirectX 11, ali imaju i napredne mogućnosti poboljšanja prikaza u video igrama i po potrebi inteligentnog ubrzanja tehnologijom PowerTune. Na Radeon HD 6990 može se povezati do pet monitora u Eyefinity nizu sa mogućnošću podrške i za šesti ekran putem DisplayPort 1.2 komponenti dostupnih na tržištu. Novi Radeon takođe poseduje i tehnologiju dual-BIOS, koja entuzijastima omogućava da otključaju karticu i da povise radnu frevenciju i napon grafičkog procesora radi postizanja još boljih performansi. Konačno, tu je i AMD-ova tehnologija HD3D koja pruža napredan stereoskopski prikaz za igranje u tri dimenzije i gledanje filmova, zahvaljujući podršci za HDMI 1.4a.

Nova AMD-ova tehnologija PowerTune dizajnirana je tako da u realnom vremenu inteligentno upravlja potrošnjom, čime omogućava Radeonu HD 6990 više radne frekvencije i bolje performanse u najnovijim igrama.

Četiri gigabajta vrlo brze GDDR5 memorije omogućava igračima da usmere prikaz igara na čak pet monitora istovremeno.

Kada je Eyefinity u pitanju, novina koja je došla sa Radeonom HD 6990 je i mogućnost povezivanja do pet monitora u portretnom položaju. Prisutna je i podrška za DisplayPort verzije 1.2 i priključak HDMI 1.4a, što će entuzijasti znati da iskoriste.
Grafička karta Radeon HD 6990 podržava i Unifikovani Video Dekoder verzije 3 (UVD3), koji omogućava kvalitetnu reprodukciju video zapisa visoke definicije, ali nudi i niz unapređenja prikaza poput naprednog post-procesinga i skaliranja, dinamičkog unapređenja kontrasta, i korekcije boja. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.