Angry Birds dobile 42 miliona dolara

Megapopularna iPhone igra Angry Birds, koja se kasnije proširila na druge platforme kao što su Android i Windows, dobila je od nekoliko investitora gotovo neverovatno ulaganje od 42 miliona dolara.

Finska kompanija Rovio je bila u prilično lošem finansijskom stanju kad je predstavila svoju 52. igru: Angry Birds. Ali je ta jednostavna igra za iPhone, u kojoj praćkom pticama gađate svinje, postala neverovatan hit, sa preko 42 miliona preuzimanja za iPhone i Android.

Simpatični likovi iz igre postali su toliko popularni da je Rovio najavio i animiranu seriju zasnovanu na igri, a poprilično dobro ide i prodaja plišanih igračaka sa likovima iz igre, kojih je Rovio prodao preko dva miliona.

Stoga i ne čudi previše da su fondovi predvođeni Atomico Ventures-om, VC fondom koji je pokrenuo suosnoivač Skype-a Niklas Zennstrom, odlučili da ulože 42 miliona dolara u Rovio, koji će ova sredstva iskoristiti za širenje na nove platforme i međunarodno tržište. Ipak, lepo je videti da jedna jednostavna mobilna igra može da rezultuje ovakvim uspehom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.