Arhos nudi kolar e-čitač i Android tablu od 130 evra

FRANCUSKI PROIZVOĐAČ MEDIJSKIH plejera Arhos (Archos), izložio je na Cebitu kolor čitač e-knjiga i najavio prvi tablični uređaj ekonomske klase koji će prodavati pod robnom markom Arnova. Uređaji su pokazani na štandu kompanije u izložbenom prostoru Planet Reseller gde izlažu samo pozvani.

E-čitač Archos 7ob ima rezistivni ekran od 17,8 cm (7 inča) čija je rezolucija 800 x 480 piksela, memoriju od 4 GB i utičnicu za SDHC memorijske kartice. Pored toga što može da prikazuje elektronske knjige u formatima PDF i EPUB, može da reprodukuje audio i video sadržaje, a omogućava i krstarenje internetom preko Wi-Fi veze 802.11b/g.

Baterija mu traje sedam sati kad reprodukuje video, deset i više sati kad služi za čitanje, a osam kad se krstari internetom.

Ugrađeni miniUSB priključak služi za prenošenje datoteka ali ne i za punjenje baterija, zbog strujnog ograničenja, tako da se za napajanje koriste adapter i posebna utičnica.

Cena ovog uređaja s PDV-om je 130 evra.

Arhos je prikazao i prototip svog prvog uređaja iz serije Arnova, Android tablu s ekranom od 20,3 cm (8 inča) koja će takođe koštati 130 evra kad kroz tri nedelje stigne u prodavnice.

Robna marka Arnova označavaće proizvode donje klase u koju spadaju oba ova uređaja, jer imaju rezistivne ekrane i koriste operativni sistem Android 2.1 umesto verzije 3.0 koja je optimizovana za tablične računare. Sa kapacitivnim ekranima bili bi 40 evra skuplji.

Arhos će uskoro ponuditi još dve Arnova table: model sa ekranom od 7 inča po ceni od 100 evra i verziju od 10 inča za 200 evra.

Obe će imati utičnice za mikroSD kartice, USB i miniUSB pruključke, utičnice za audio ulaz i izlaz kao i zanimljivo dugmence osetljivo na dodir, smešteno pored ekrana, koje ima funkciju miša, jer služi za pomeranje kursora. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.