Arm i Fujitsu potpisali ugovor o saradnji

KOMPANIJE ARM HOLDINGS I Fujitsu Semiconductor potpisale su ugovor koji će japanskoj kompaniji omogućiti da uz pomoć nekih od najnaprednijih Armovih tehnologija brže proizvodi svoje procesore.

Fujitsu će na osnovu ugovora licencirati i početi da proizvodi štedljive procesorske arhitekture Cortex-A15, grafičkih procesorskih jedinica Mali i mikroprocesorskih jedinica CoreLink koje se ugrađuju u sistemske procesore. Za uzvrat, Fujitsu će prodavati procesore proizvođačima računara, mobilnih telefona, medijskih plejera Shadowbox i uređaja za automobile.

Ovaj ugovor omogućava korisnicima Fujitsuovih proizvoda da izaberu Armovu tehnologiju kao da je ona proizvod kompanije Fujitsu, što će ubrzati sveukupni razvoj hardvera. Pored toga, saradnja sa konglomeratom Fujitsu donosi britanskoj kompaniji Arm neophodnu podršku u nadmetanju protiv Intela i AMD-a, koji su u ovoj godini već predstavili nove procesore kako bi ugrabili što veći udeo na svetskom tržištu računara.

Arm i Fujitsu sarađuju više od jedne decenije. Kao plod te dugogodišnje saradnje, Fujitsu je u novembru prošle godine predstavio svoje automobilske mikrokontrolere iz serije FM3 koji su opremljeni Armovim procesorom Cortex-M3. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.