AU Optronics uzvraća udarac

TAJVANSKI AU OPTRONICS, JEDAN od najvećih proizvođača LCD ekrana na svetu, objavio je da je podneo dve nezavisne tužbe pred američkim sudom protiv kompanije Sharp, navodeći da je ova kompanija prekršila devet patenata koji se tiču LCD ekrana.

Prva tužba je podneta pred Okružnim sudom distrikta Delaver, zbog zloupotrebe šest patenata. Druga tužba, podneta pred Okružnim sudom centralnog distrikta Kalifornije, optužuje Sharp da je zolupotrebio još tri patenta.

U izdatom saopštenju, AU nije naveo iznos koji traži kao obeštećenje, ali želi da sud zabrani prodaju spornih proizvoda kao što su Sharpovi LCD televizori serije Quattron i drugi manji ekrani.

Pre samo dva meseca, japanski Sharp podneo je dve slične tužbe protiv kompanije AU Optronics, jednu pred američkom Komisijom za međunarodnu trgovinu (International Trade Commission, ITC), a drugu pred Okružnim sudom federalne države Delaver.

U svojim tužbama podnetim u januaru, Sharp navodi da je AU Optronics prekršio patente koji su u vlasništvu japanske kompanije. Dalje tvrdi da svaki LCD televizor koji AU Optronics proda takođe krši te patente. Sharp je od ITC-a zahtevao da zabrani uvoz sponih proizvoda u Sjedinjene države i traži odgovarajuću novčanu satisfakciju pred sudom. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.