Borba za Telekom Srbije

U BEOGRADSKOM MEDIJA CENTRU ODRŽANA je tribina “Borba za Telekom Srbije”. Tribinu su organizovali internet časopis Balkan magazin i časopis Republika.
Na tribini su govorili profesorka dr Aleksandra Smiljanić, profesor dr Miodrag Popović, profesor dr Mlađen Kovačević, Verica Barać i Slavoljub Kačarević.

Učesnici tribine su istakli da nije razjašnjeno zašto Vlada prodaje Telekom Srbije i ignoriše mišljenje stručne javnosti koja ukazuje na štetnost prodaje Telekoma. Ukazano je da posle prodaje, slično kao u drugim zemljama koje su prodale svoje telekomunikacione operatore, predstoji znatno povećanje cena usluga, smanjivanje investicija, otpuštanje velikog broja zaposlenih u Telekomu, angažovanje stranih stručnjaka na poslovima razvoja, eliminisanje domaćih kooperanata i odliv stotina miliona evra profita u inostranstvo.

Posebno je naglašeno da je neodrživ argument kako država ne treba da bude vlasnik velike telekomunikacione kompanije, budući da je u Norveškoj država vlasnik kompanije Telenor, koja uspešno posluje i kod nas.

Učesnici tribine ponovo su apelovali na nadležne organe da preispitaju odluku o prodaji Telekoma Srbije. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.