Da li Google uskoro pokreće društvenu mrežu?

Ovih dana, uporedo sa konferencijom o muzici, filmu i multimediji SXSW koja se održava u Austinu u Texasu, pojavile su se glasine da će Google uskoro da pokrene društvenu mrežu koja bi mogla da bude direktna konkurencija Facebook-u. Ali čini se da ipak ništa od toga - barem ne direktno.

Tehnološki blog Read/Write Web objavio je da će Google najaviti društvenu mrežu pod nazivom Circles već na samoj konferenciji SXSW, ali te glasine su brzo demantovane, a čak i neki poznati igrači u tehnološkoj areni, kao što je poznati autor i jedan od tvoraca interneta Tim O'Reilly, povukli su svoje entuzijastične napise o 'novom Facebook-u'.

U Google-u tvrde ono što su tvrdili i do sada: društveni aspekt svih njihovih usluga izuzetno im je bitan, ali nemaju planova direktno da se suprotstave Facebook-u.

To je za Google verovatno i najbolja odluka, s obzirom da svojom društvenom mrežom Orkut nije učinio puno, a pokušaj dodavanja društvenog 'sloja' Gmail-u u vidu Google Buzz-a je prilično neslavno propao. Google će verovatno polako dodavati društvene aspekte svim svojim uslugama, ali mnogi stručnjaci se slažu da u ovom trenutku nikakav direktni Google-ov pokušaj suprotstavljanja Facebook-u ne bi dobro prošao.

Naravno, ako se ikad pojavi nezavisni konkurent koji bi ozbiljno zapretio Facebook-u (za sada se u tom kontekstu spominje Diaspora, ali pred tom društvenom mrežom je još jako dug put), ne sumnjamo da bi Google stavio veliki novc na sto. Ali trenutno takvog konkurenta nema, pa Google-u (najverovatnije) preostaje samo virkanje iz prikrajka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.