E-biblioteka za putnike u prolazu

UPRAVA TAJVANSKOG MEĐUNARODNOG aerodroma Taoyan, koji se nalazi u blizini Tajpeja, otvorila je elektronsku biblioteku namenjenu putnicima koji su u prolazu. Aerodrom Taoyan se nalazi tridesetak kilometara severno od glavnog grada Tajvana i služi kao jedna od glavnih tranzitnih tačaka između Severne Amerike i Jugoistočne Azije. Kroz dva njegova terminala godišnje prođe oko 17.000.000 putnika.

Radi se o prvoj takvoj biblioteci, u kojoj se za sada nalazi oko 400 e-knjiga na kineskom i engleskom, ali i oko 2000 knjiga u uobičajenom papirnom izdanju. Elektronske knjige su u formatu ePub i Zinio i čuvaju se na oko 30 uređaja, koji predstavljaju mešavinu iPada i e-čitača sa ekranom od e-papira. Putnici koji žele da prekrate vreme između dva avionska leta, mogu da iznajme uređaj, ali ne i da presnime sadržinu na vlastiti e-čitač.

Projekat otvaranja elektronske biblioteke, vredan oko 100.000 USD, realizovan je u saradnji tajvanske vlade, uprave aerodroma Taoyan i tajvanskog državnog Instituta za informacionu industiju. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.