Elektronska peticija protiv ukidanja Ministarstva za nauku

POVODOM UKIDANJA MINISTARSTVA ZA nauku, u novoj rekonstruisanoj Vladi Srbije, grupa mladih naučnika iz Društva za promociju i popularizaciju nauke i Istraživačke stanice Petnica, okupljena u inicijativi „Reci NE“, pokrenula je protiv ove odluke potpisivanje peticije na internetu.

Nakon formiranja grupe koja je na Facebooku okupila hiljade članova, usledilo je elektronsko potpisivanje peticije koju su podržali ugledni srpski naučnici, akademici, univerzitetski profesori i brojni građani.

Ministarstvo nauke u Srbiji je nezavisno već 66 godina. Kako smatraju u inicijativi „Reci NE“, bez obzira na političku opciju koja je do sada upravljala ovim resorom, ono se uvek bavilo institutima, istraživačima, projektima, patentima, a ne profesorima, školama, obrazovanjem i socijalnim pitanjima. Zbog toga je, nakon najave nove strukture ministarstava, na Facebooku spontano formirana grupa „Reci NE ukidanju Ministarstva za nauku.

Na ovoj adresi pokrenuto je potpisivanje elektronske peticije protiv ukidanja Ministarstva nauke. Ova neobična elektronska peticija biće upućena Predsedniku republike Srbije. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.