Facebook se udružuje sa Skype-om?

Facebook, najveća svetska društvena internet kompanija, pregovara sa Skype-om, oko davanja usluge video poziva svojih 500 miliona korisnika, prenosi Bloomberg.

Video pozivi među Facebook prijateljima, prvi put su bili predmet razgovora navedenih kompanija još prošle godine, navodi jedan neimenovani izvor na kojeg se poziva Bloomberg i za koji tvrdi da je dobro upoznat sa pregovorima.

Kako korisnici web prostora sve više usvajaju sve više načina komunikacije, Facebook je dodavao sve više opcija korisnicima kako da ostanu u kontaktu jedni sa drugima.

Čak 41 posto svih poziva putem web-a za drugu polovinu prošle godine odnosi se na korisnike Skype-a, objavila je ta kompanija u januaru ove godine. Skype, koji ima sedište u Luxemburgu, odlučio je svoje deonice da ponudi i na javnom tržištu.

"Prošle godine najavili smo integraciju sa Facebook-om, kako bi ljudi mogli da budu u stalnom dodiru sa Facebook prijateljima, zovu ih i šalju im SMS poruke sa Skype-a", stoji u službenoj izjavi Facebook-a. Jennifer Cukin, portparolka Skype-a, odbila je da da bilo kakav komentar. Za sada, kako se to čini, sve je još na nivou glasine, ali nešto se očigledno događa između te dve kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.