Facebook uveo sistem za uzbunu zbog mogućih suicida

Facebook je u saradnji sa The Samaritans, grupom koja pruža emocionalnu pomoć ljudima sklonim samoubistvu, pokrenuo sistem koji omogućava korisnicima da prijave prijatelje za koje sumnjaju da razmišljaju o suicidu.

Svako zabrinut za svoje prijatelje može da ispuni obrazac i objasniti razloge brige i prosledi The Samaritans-u. U prijavi je važno navesti Facebook adresu (URL stranice) na kojoj su objavljene poruke, ime i prezime korisnika kao i detalje mreža na kojima se nalazi potencijalna žrtva. Ekspertni tim na Facebook-u će u tom trenutku pojačano pratiti tog korisnika.

"Nakon završnog izveštaja, oni će proceniti da li ima potrebe zvati policiju odmah ili slučaj može da reši ekspertni tim sa Facebook-a", rekao je Nicola Peckett, jedan od članova ekspertnog tima.

Sistem je pokrenut sa ciljem podizanja svesti o načinima na kojima se može pomoći ljudima. Iz Facebook-a tvrde da je njihova politika uvek bila da obaveste policiju ako vide da je korisnik u opasnosti od neposrednih telesnih povreda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. ja kaže,

    o bozeeeeee


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.