Intel predstavio nove procesore namenjene poslovnim korisnicima

INTEL JE PREDSTAVIO NOVU GENERACIJU poslovnih procesora koji pružaju odličnu zaštitu podataka, lakšu upotrebu i bolje i fleksibilnije performanse. Novu, drugu generaciju Intelovih procesora Core vPro odlikuju performanse i karakteristike nove mikroarhitekture unapređene bezbednosnim tehnologijama, uključujući i tzv. „otrovnu pilulu” (poison pill) za zaštitu podataka.

Proizvođači računara, kao što su Dell, Fujitsu, HP i Lenovo, već su počeli da predstavljaju prenosive i stone računare zasnovane na novim Intelovim procesorima Core vPro.

Ti procesori sa sobom donose poboljšane performanse, podršku za unapređene tehnologije Turbo Boost 2.0 i Advanced Vector Extensions (AVX). U poređenju s tri godine starim Intelovim procesorom Core 2 Duo, Intelovi testovi su pokazali da novi Core i5 vPro ubrzava poslovne aplikacije za 60%, izvršava nekoliko zadataka istovremeno za upola kraće vreme, a podatke šifruje četiri puta brže.

Da bi obezbedio bolju zaštitu padataka u slučajevima gubljenja ili krađe računara, Intel je predstavio tehnologiju Anti-Theft verzije 3.0 (AT 3.0), koja je primenjena u svim procesorima druge generacije.

Prethodne verzije te tehnologije omogućavaju ovlašćenom IT osoblju i serviserima da preko interneta pošalju šifrovanu “otrovnu pilulu” koja u potpunosti blokira izgubljeni ili ukradeni računar i sprečava pristup šifrovanim podacima. Nova generacija AT 3.0 ove tehnologije omogućava da se otrovne pilule pošalju kao tekstualne poruke putem 3G mobilne mreže samo nekoliko sekundi nakon što se ukradeni računar uključi. Povratak podataka je moguć, ukoliko vlasnik ponovo dođe do svog računara. Nova opcija nazvana Locator Beacon (locirajući far) omogućava lociranje nestalog računara uz pomoć GPS tehnologije i 3G modema.

Još jedna nova mogućnost, koja je deo tehnologije AT 3.0, jeste zaštita računara nakon ulaska u stanje S3, poznatije kao “čekanje” (standby) ili “spavanje” (sleep). Kada računar izađe iz tog stanja, novi sistem zaštite od korisnika traži šifrovane detalje za pristup (login), što je mnogo sigurnija opcija od uobičajenog unošenja korisničkog imena i lozinke.

Nova Intelova tehnologija za zaštitu identiteta korisnika (Identity Protection Technology, IPT), koja je ugrađena u odabrane Core i Core vPro procesore druge generacije, sprečava napade usmerene na nezakonito pristupanje poslovnim lokacijama, kao i lokacijama za elektronsko bankarstvo i trgovinu. IPT predstavlja dodatak uobičajenoj bezbedonosnoj proceduri generisanjem šestocifrene šifre svakih 30 sekundi koja pomaže da se spreči neovlašćen pristup.

Pored radnih stanica, servera i drugih računara, Intelova tehnologija vPro može se primeniti i kod prenosivih medicinskih i bankarskih uređaja i bezbednosnih sistema za nadzor. Intelova tehnologija Active Management 7.0, ugrađena u drugoj generaciji procesora Core vPro i5, i7 i Xeon E3, omogućava upravljanje s više uređaja sa samo jednog računara, što smanjuje troškove i olakšava identifikovanje problema. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.