Intel predstavio novu seriju SSD diskova

KOMPANIJA INTEL PREDSTAVILA JE novu seriju čvrstih diskova zasnovanih na fleš memorji (Solid State Drive, SSD). Nova serija nosi oznaku 510 i ima integrisan najnoviji priključak SATA 6 Gb/s. Sekvencijalna brzina čitanja podataka kreće se i do 315 MB/s, čime je Intel znatno unapredio brzinu čitanja u odnosu na aktuelne SSD diskove sa SATA 3 Gb/s interfejsom. Ova osobina ga čini idealnim za zahtevne ljubultelje igara, korisnike koji obrađuju multimedijalni sadržaj, i uopšte korisnike kojima su neophodne vanserijske performanse.

Sekvencijalna brzina čitanja Intelovog SSD diska 510 donosi i do 50% ubrzanja performansi u odnosu na tradicionalne čvrste diskove. Pored sveukupno boljeg odaziva sistema u poređenju sa mehaničkim čvrstim diskovima, SSD diskovi ne poseduju pokretne delove, pa su izdržljiviji, troše manje energije i tiši su. SSD diskovi smajuju vreme potrebno za pokretanje operativnog sistema, pokretanje aplikacija i datoteka, što sve zajedno daje primetna poboljšanja.

Intel SSD 510 zasnovan je na dobro poznatim Intelovim 34-nanometarskim NAND fleš čipovima koji su i zaslužni za dobre performanse modela velikog kapaciteta. Nova serija diskova već je dostupna u maloprodaji i model kapaciteta 250 GB košta 584 dolara, dok cena modela kapaciteta 120GB iznosi 284 dolara, za količinu od 1.000 komada. Oba modela serije 510 ispručuju se uz trogodišnju garanciju.
Uz novu seriju Intelovih SSD diskova isporučuje se i skup softverskih alata SSD Toolbox sa aplikacijom za optimizaciju rada. Kako bi proces prelaska sa starog na novi čvrsti disk bio što bezbolniji, Intel nudi korisnicima i besplatni softver Data Migration kojim je moguće kopirati sadržaj prethodnog diska na bilo koji Intelov SSD. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.