Internet Explorer 9 stiže 14. marta

NEMA VIŠE PRETHODNIH PREGLEDA, probnih verzija ili kandidata za objavljivanje – konačna verzija Internet Explorera 9 stiže 14. marta.

Microsoft je u sredu u veb dnevniku svog razvojnog tima za Windows objavio datum i vreme pojavljivanja (21.00 po zapadnoameričkom vremenu, odnosno 6.00 narednog dana po našem) najnovije verzije svog čitača veba.

Internet Explorer 9 predstavlja do sada najveću Microsoftovu reorganizaciju čitača veba. Smanjivanjem prostora za menije, IE je dobio minimalistički izgled, što će korisnicima doneti više prostora za pregledanje veb stranica. Poput Googleovog čitača Chrome, IE9 će imati samo jednu paletu s poljem za unošenje adrese i poljem za unošenje zahteva za pretraživanje, dok će kartice sa veb stranicama i dalje biti raspoređene u jednom nizu u okviru zajedničke palete.

IE9 će biti tesno povezan sa Windowsom, što će omogućiti korisnicima da “pribodu” prečice do omiljenih veb lokacija na Windowsovu paletu poslova i naprave listu hiperveza u okviru tih lokacija. Novine su i aplikacija za upravljanje preuzimanjem datoteka, kao i podrška za hardversko ubrzavanje HTML5 videa.

Od pojavljivanja probne verzije, u septembru prošle godine, Microsft je u IE9 dodao nekoliko novih mogućnosti na osnovu mišljenja i ocena koje je dobio od korisnika, uključujući opcije za filtriranje ActiveX kontrola i povećanje bezbednosti korisnika.

Najveći deo mogućnosti nove verzije Internet Explorera se već nalazio u verziji nazvanoj “kandidat za objavljivanje” (Release Candidate, RC) koja je predstavljena sredinom februara, ali se u veb dnevniku pomalo misteriozno navodi da su moguća “još neka iznenađenja”.

Svečana ceremonija predstavljanja Internet Explorera 9 biće održana u okviru manifestacije South by Southwest Interactive Festival 2011 (SXSW), koja se od 11. do 15. marta održava u teksaskom gradu Ostinu. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.