Kako su Twitter i Facebook 'spasili' Japan

Twitter, Facebook i druge društvene mreže još su se jednom pokazale kao nezamjenjivo sredstvo informisanja i potrage za najbližima, za milione ljudi u Japanu, koje je zadesio prvo razoran potres, a potom još razorniji cunami.

Za mnoge su Twitter i Facebook u najtežim trenucima postali najlakše i najpouzdanije sredstvo za održavanje kontakta sa rodbinom, kao i mesto gde se mogu objaviti prve informacije sa najteže pogođenih područija. Skype, telefonski servis koji funkcioniše putem interneta, kao i internet gigant Google, jednako su isto tako doprineli svojim uslugama piše Telegraph.

Unutar prvog sata od potresa koji se dogodio u petak u Japanu, iz Tokija je stizalo preko 1.200 tweetova u minuti. Do kraja dana u petak, na Twitter-u je bilo 246.075 poruka u kojima se spominjala reč potres. Lokalno stanovništvo koristilo je internet i kako bi objavilo netom snimljena videa, koja su u vrlo kratkom vremenu bila pregledana nekoliko stotina hiljada puta. Te snimke su širom sveta koristili i mediji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.