Konzola Nintendo 3DS stigla u Japan

NAMERA KOMPANIJE NINTENDO DA 3D tehnologija stigne u nestrpljive ruke korisnika, koji pri tom neće morati da koriste posebne naočare, u Japanu se upravo sprovodi u delo.

Konzola 3DS – naslednik modela DS i DSi, koja ima ekran širokog formata dijagonale 8,9 cm (3,5 inča) i koristi tehnologiju rešetke sa paralaksom kako bi korisnik dobio iluziju trodimenzionalne slike – predstavljena je u subotu u Zemlji izlazećeg sunca.

Ispred prodavnice u tokijskoj četvrti Akibahara, u kojoj se prodavala konzola 3DS, formirao se dugačak red nestrpljivih kupaca (njih oko 2.000, prema grubim procenama). Činjenica da su sve internet prodavnice elektronske opreme već u pretprodaji prodale zalihe konzole, kao i glasine da su i konvencionalne prodavnice učinile to isto, izazvala je komešanja i negativne reakcije kupaca u redu.

Novinske agencije su izvestile da kod mladih Japanaca vlada veliko zanimanje za najnoviju Nintedovu igračku. Ponegde su se redovi ispred prodavnica formirali i 24 sata pre zvaničnog početka prodaje konzole 3DS, a na nekim mestima su redovi sa budućim vlasncima konzole vijugali između zgrada.

Veb lokacija Sankaku Complex, posvećena mangama i animiranim japanskim crtaćima za odrasle, prenela je vesti o različitim porukama sa Twittera u kojima se vlasnici nove konzole žale na njen 3D prikaz ili ga hvale. Jedan korisnik je izjavio da je osetio jak bol u očima nakon pet minuta igranja, dok su drugi pomenuli da moraju da prave pauze nakon što im se oči umore i zabole ih. Još uvek je prerano shvatiti ove navode ozbiljnije od bilo kakvih anegdota, ali biće interesantno pratiti kako japanski ljubitelji računarskih igara reaguju na 3D tehnologiju i kako će japanski mediji prenositi vesti o problemima s korišćenjem konzole.

Ako imate sreću da živite u Japanu, svoju konzolu 3DS možete kupti za 25.000 jena, odnosno oko 305 USD. Konzola će se u SAD pojaviti 26. marta po ceni od 250 USD, a očekuje se da cena igara bude 40 USD. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.