LG predstavio dugo očekivani Optimus 3D

LG ELECTRONICS PREDSTAVIO je Optimus 3D, dugo očekivani pametni telefon visokih performansi koji pruža jedinstven 3D doživljaj. Telefon premijerno donosi inovativne tehnologije, što ga čini prvim pametnim telefonom na svetu sa dvojezgarnom, dvokanalnom i dvomemorijskom arhitekturom, a takođe je i prvi pametni telefon s platformom za snimanje i gledanje trodimenzionalnog sadržaja.

Optimus 3D je zasnovan na tridvojnoj (tri-dual) konfiguraciji koja korisnicima omogućava da uživaju u značajno boljim performansama u odnosu na druge pametne telefone. Zahvaljujući dvojezgarnom procesoru radnog takta 1 GHz i umapređenoj memoriji, korisnici mogu pretraživati internet, koristiti više programa istovremeno, igrati naprednije igrice i uživati u filmovima.

Telefon ima dve kamere, svaka rezolucije 5 megapiksela, koje omogućavaju da se snima u 3D tehnologiji. Ekran dijagonale 10,9 cm (4,3 inča) i rezolucije 800 x 480 tačaka (WVGA) verodostojno pruža 3D doživljaj bez upotrebe naočara. Ima jasnu i oštru sliku koja omogućava da se uživa u 2D sadržaju u punoj HD razoluciji (1080p) i multimedijalnom 3D sadržaju u HD rezoluciji (720p). Korisnici takođe mogu da koriste i 3D interfejs pritiskom na dugme LG 3D koje prikazuje pet zasebnih 3D opcija, uključujuću galeriju, kameru, igrice i aplikacije, YouTube 3D i 3D vodič.

Snimljeni 3D sadržaj se lako može prikazati na 3D televizoru putem HDMI 1.4 ili DLNA veze, a može se postaviti i na posebnom YouTube 3D kanalu (youtube.com/3D).

LG Optimus 3D će biti dostupan u Evropi početkom drugog tromesečja 2011. godine, a korisnicima u Srbiji već krajem maja. Telefon će biti zasnovan na platformi Android verzije 2.2, uz mogućnost nadogradnje na verziju 2.3 (Gingerbread). (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.