Microsoft izazvao gnev korisnika na Twitter-u

Dodela filmskih nagrada Oscar je stvorila euforiju kod mnogih filmofila širom sveta, ali kod nekih i previše. Službeni Twitter nalog Microsoft-ovog Bing-a je postao pravi primer preterivanja.

Ako posetite Microsoft-ov službeni nalog na Twitter-u kojim promoviše svoj web pretraživač Bing, dočekaće vas klasični, uredno vođeni korporativni nalog na ovom mikrobloging servisu. Ipak, do pre nekoliko sati niz statusnih poruka Bing-a na Twitter-u je izgledao značajno drgačije.

Tokom noći sa nedelje na ponedeljak, u periodu od otprilike dva sata, Bing-ov nalog na Twitter-u bio je zatrpan nizom fotografija sa zabave na dodeli Oscar-a, a koju je sponzorisao upravo Bing. U kratkom vremenu bingovci su objavili toliko statusnih poruka sa priloženim fotografijama da su ih korisnici automatski svrstali u kategoriju spama.

Većina od nešto iznad 90.000 'followera', koliko ih Bing ima na Twitter-u, bila je izuzetno iznervirana potezom kompanije, a cela stvar rezultuje je izvinjenjem i brisanjem svih spornih statusnih poruka. Ipak, ako posetite Bing-ov nalog na servisu za objavljivanje fotografija Twitpic, i dalje možete da pristupite više od stotinjak spornih fotografija.

Greške se događaju i najvećim kompanijama sveta, pa tako i Microsoft-u...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.