Microsoft se izvinio za neumesne tweetove o Japanu

Microsoft-ovo marketinško odeljenje naišlo je ovih dana na negativne kritike zbog pokušaja da iz japanskih potresa izvuče nešto pozitivnog publiciteta.

Tokom proteklog vikenda Microsoft-ov profil na Twitter-u koji je posvećen njegovoj pretrazi Bing slao je tweetove o strašnom potresu koji je pogodio Japan.

Najbolji je ovaj: "How you can #SupportJapan - http://binged.it/fEh7iT. For every retweet, @bing will give $1 to Japan quake victims, up to $100K. Try Bing. A new way to search, explore, & decide."

Odnosno, Microsoft je poslao poruku čitaocima kako mogu da pomognu Japanu, i najavio da će za svaki retweet @bing da udeli dolar žrtvama japanske tragedije, do iznosa od 100 hiljada dolara.

"Isprobajte Bing. Novi način pretraživanja, istraživanja i odlučivanja", stoji u tweetu.

Nakon toga se kompanija iz Redmonda suočila sa navalom tweetova ostalih korisnika, poput, primera radi, tweeta koji im je odbrusio da razmisle o "donaciji od samo 100.000 dolara i prestanu da se promovišu na patnji drugih ljudi", kao što im je napisao Chris Dowson.

Ljudi iz marketinga često veruju da je sve ono što rade apsolutno u redu i da su u pravu, pa su možda bili iznenađeni kada su im twiteraši rekli da im je taj potez prilično neukusan.

Drugi korisnik je, pak, napisao: "Oh yes, of course. @Bing turn the largest earthquake on record to hit #Japan into a marketing opportunity. Nice work, Microsoft."

Najveći zabeleženi potres koji je pogodio Japan pretvoriti u marketinšku priliku zaista nije najbolja ideja. Nekoliko sati nakon slanja prvog tweeta Microsoft je poslao izvinjenje:

"Izvinjavamo se što je tweet negativno shvaćen. Namera je bila na jednostavan način pružimo pomoć ljudima iz Japana. Donirali smo 100.000 dolara."

Moramo priznati da smo uz ovaj tweet izvinjenja očekivali da će Microsoft dodati još koju nulu na kraju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.