Nove satelitske slike Japana pokazuju razmere razaranja

SATELITI KOJI SE KORISTE ZA MAPIRANJE zemljine površine snimili su nove fotografije Japana posle snažnog zemljotresa i cunamija koji su ovu zemlju pogodili prošle nedelje. U kombinaciji sa prethodnim snimcima jasno se vide stravične posledice razaranja.

Slike u prirodnim bojama i visokoj rezoluciji pokazuju da je cunami zbrisao čitava naselja, upropastio aerodrome i obradivu zemlju, uništio puteve, skladišta pretvorio u gomile krša, a nuklearne elektrane oštetio pretvorivši ih u apokaliptične ljušture.

Njujork Tajms je kombinovao fotografije iz aprila prošle godine s najnovijim snimcima i ponudio interaktivne slajdove koji govore više od bilo kakvih reči. Gugl takođe ima slike zemljotresa u Japanu koje se mogu preuzeti odavde ili pogledati u Gugl mapama (Google Maps).

Sateliti Vorldvju-1 i 2 (WorldView) kompanije Didžitalgloub (DigitalGlobe) imaju rezoluciju od 50,5 cm (20 inča) i 45,5 cm (18 inča), dok Džioaj-1 (GeoEye) istoimene kompanije, na čije snimke Gugl (Google) ima eksluzivna prava, ima rezoluciju od 40,5 cm (16 inča). (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.