Računari s Windowsom 7 SP1 stižu početkom aprila

STONI I PRENOSIVI RAČUNARI KOMPANIJE Lenovo, koji će se isporučivati s nadograđenom verzijom Windowsa 7 sa servisnim paketom 1 (SP1), u prodaji će se naći početkom aprila, dok Hewlett-Packard planira isporuke poslovnih računara ubrzo nakon toga.

HP će sredinom juna početi da isporučuje i računare s novim servisnim paketom namenjene potrošačkom segmentu tržišta, zajedno sa drugim proizvodima namenjenim učenicima i studentima.

Računari s operativnim sistemom Windows 7 SP1 sadržaće sve softverske zakrpe i ispravke koje je Microsoft izdao od kada se ovaj operativni sistem pojavio u oktobru 2009. Korisnici bi inače morali da provedu nekoliko sati u ručnom instaliranju zakrpa i servisnog paketa 1, koji je objavljen sredinom februara ove godine.

Ova nadogradnja bi takođe rešila muka administratore pri instaliranju zakrpa na novim klijentskim računarima u kompanijama. Prema mišljenju Majkla Dela, izvršnog direktora kompanije Dell, računari s Intelovim procesorima Sandy Bridge i Windowsom 7 SP1 mogli bi da ubrzaju ciklus osvežavanja klijentskih računara.

Kompanija za proizvodnju računara Falcon Northwest već isporučuje računare s Windowsom 7 SP1, ali u ovoj kompaniji se servisni paket ručno instalira pre isporuke računara. Taj proces traje satima, kaže Kelt Rivs, izvršni direktor kompanije.

Falcon Northwest još uvek nije dobio zvaničnu instalaciju Windowsa 7 SP1, a Rivs kaže da nije siguran kada će Microsoft početi da isporučuje proizvođačima računara diskove s tom instalacijom operativnog sistema.

Rivs je dodao da u verziji Windows 7 SP1 postoji problem povezan s „buđenjem“ računara iz stanja mirovanja, ali da će Microsoft taj problem verovatno ubrzo rešiti. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.