Samsungovi novi objektivi obogatili fotoaparate serije NX

KOMPANIJA SAMSUNG ELECTRONICS predstavila je pet novih i inovativnih objektiva za svoj sistem fotoaparata NX.

Objektivi su kompatibilni sa Samsungovim jedinstvenim sistemom i-Function koji korisnicima pomaže da lako naprave moćne efekte. Predstavljanje novih objektiva, uz još pet objektiva koji su lansirani na tržište tokom 2010. godine, znači da je sada za NX sisteme na raspolaganju ukupno 10 visoko efikasnih objektiva, što ovu seriju čini jednom od najsveobuhvatnijih na tržištu kompaktnih fotoaparata. Samsungovi novi objektivi dizajnirani su tako da se maksimalno iskoristi potencijal fotoaparata iz serije NX i postignu rezultati profesionalnog kvaliteta, uz uživanje u fotografisanju.

Nova linija objektiva obuhvata i višenamenski objektiv Long Zoom žižne daljine od 18 do 200 mm. Ovaj model omogućava nekoliko načina rada koji su optimizovani za stvaranje visoko kvalitetnog filmskog sadržaja pomoću jednog objektiva. Odlikuje se i brzim i tihim automatskim fokusom, što je posledica primenjene tehnologije Voice Coil Motor (VCM). Objektiv ima optičku stabilizaciju slike (OIS) kako bi eliminisao efekte bilo kakvog pomeranja ruke i proizveo kristalno jasne fotografije čak i kada je slikani objekat prilično udaljen.

Samsung je takođe predstavio i širokougaoni objektiv Pancake od 16 mm, model F2.4. Sjajan promer optičkog sočiva kod ovog objektiva omogućava da se snime šire fotografije, čak i pri slabom osvetljenju.

Treći u ponudi je novi makro objektiv od 60 mm koji ima Super Sonic Actuator (SSA), dodatak koji omogućava brzo i tiho automatsko fokusiranje i optičko stabilizovanje slike. Nešto iskusnijim fotografima ovaj objektiv omogućava i fino manuelno podešavanje fokusa pomoću opcije Full-Time Manual Focus.

Slikanju portreta namenjen je objektiv F1.4 CSC Premium Portrait od 85 mm, namenjen profesionalnim fotografima. Ovaj objektiv takođe ima opciju SSA koja obezbeđuje brz i tih rad autofokusa i Full-Time Manual Focus za ručno fokusiranje, što naprednim fotografima omogućava veću kontrolu.

Jedan od predstavljenih objektiva je i Advanced Standard Zoom žižne daljine od 16 do 80 mm. Kao i objektiv s dugačkim zumom od 18 do 200 mm, ima brz i tih automatski fokus i optičku stabilizaciju slike. Kako bi fotografisanje bilo lak zadatak u bilo kojoj situaciji, ovaj objektiv ima i VCM načine rada koji pokrivaju sve, od snimanja predela do portreta. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.