Tableti smanjuju prodaju računara

Gartner je snizio svoja predviđanja vezana uz prodaju ličnih računara tokom ove i sledeće godine, zbog očekivane slabije potražnje za prenosnim računarima.

Naime, u Gartner-u veruju kako će brzo rastući interes korisnika za mobilnim alternativama računaru, poput tableta, dramatično usporiti prodaju kućnih prenosnih računara. U ranijim procenama Gartner je verovao kako će prodaja prenosnih računara nastaviti rasti podstaknuta kupovinom drugog i trećeg prenosnog računara od strane korisnika. Ali sada veruju kako će korisnici umesto dodatnog prenosnog računara pre kupiti tablet ili neku drugu sličnu alternativu klasičnim računarima.

Za ovu godinu Gartner je snizio očekivanja na 387,8 miliona komada ličnih računara prodanih širom sveta, što je rast od 10,5% u odnosu na 2010., ali i znatno manje od ranijih očekivanja kada je predviđan rast od 15,9%. Za sledeću godinu predviđa se prodaja 440,6 miliona komada, što je 13,6% više nego 2011., ali opet manje od ranijih predviđanja u kojima se očekivao rast od 14,8%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.