Warner Bros. iznajmljuje filmove na Facebooku

KAO DA JE KORISNICIMA BIO POTREBAN još jedan razlog da provode više vremena na Facebooku!

Kompanija Warner Bros., jedan od najvećih svetskih proizvođača filmova i televizijskih emisija, pokrenula je uslugu za iznajmljivanje i prodavanje filmova na ovoj društvenoj mreži. Ovaj program, čija je probna faza pokrenuta u utorak, od korisnika traži da plate filmove putem Facebookove valute Krediti (Credits).

Filmovi se mogu pronaći na njihovoj namenskoj Facebook stranici. Prvi je film o Betmenu, odnosno Tamni vitez (The Dark Knight), čije iznajmljivanje košta 3 USD. U sledećih nekoliko meseci korisnicima će postati dostupno još naslova. Nova usluga je trenutno dostupna samo korisnicima iz SAD.

Ovim potezom, Warner Bros. je dobio još jedan veliki digitalni distribucioni kanal za svoje filmove, dok će Facebook ući u sve popularnije tržište mrežnih filmova i TV emisija i postati konkurent kompanijama Apple, Amazon.com i Netflix.

Pored toga, omogućavajući svojim krajnje „zavisnim“ i lojalnim korisnicima da gledaju dugometražne filmove na ovoj veb lokaciji, Facebook će poboljšati svoju ionako impresivnu statistiku. Prema podacima kompanije ComScore, u decembru je broj pojedinačnih posetilaca Facebooka porastao za 38 procenata u odnosu na isti mesec prošle godine. U tom periodu, ukupan broj jedinstvenih korisnika u SAD iznosio je 153,9 miliona, dok je ukupno provedeno vreme na lokaciji poraslo za 79 procenata, na čak 50 milijardi minuta.

Ovo nije prvi put da se dugometražni, komercijalni video sadržaj našao na Facebooku. Pre dve godine, NBC je tu premijerno prikazao svoju emisiju „Zajednica“ (Community), a Hulu je predstavio aplikaciju za gledanje NBC premijera.

„Trenutno više od 400 igara i aplikacija koristi Kredite kako bi korisnicima pružile pogodan i bezbedan način za kupovinu virtuelnih i digitalnih dobara na Facebooku. Otvoreni smo za programere i partnere koji žele da eksperimentišu sa korišćenjem Kredita na nove i interesantne načine, i nestrpljivi smo da vidimo čega su se dosetili,“ izjavili su predstavnici Facebooka, komentarišući najavu kompanije Warner Bros. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.