Google Street View dobio zeleno svetlo u Izraelu

Posle skorašnjeg zatvaranja u Švajcarskoj, tužbe u Oregonu i plaćanja 100.000 evra u Francuskoj i 150.000 evra u Belgiji, Google Street View dobio je zeleno svetlo u Izraelu.

Nakon tri meseca pregovora, izraelsko Ministarstvo pravde je Google-u dalo zeleno svetlo, ali kao i svoje evropske kolege, zeleno svetlo zavisi od određenih uslova. Iznenađujuće, neki od ovih uslova nisu toliko strogi kao u Evropi, piše The Next Web.

Prema navodima izraelskih novina Haaretz, sporazum navodi da Google ima da ponudi efikasan i pouzdan način da se zamagle lične informacije, uključujući registarske tablice i kuće pre nego što objavi na internetu. Google će takođe morati da pruži kompletne detalje o putevima koje će snimatelji koristiti.

Konačni uslovi koji su stavljeni pred Google odnose se na parnice: bilo koji građanski postupak u vezi sa servisom će se održati u Izraelu, a ne u zemlji Google-a.

Kad je usluga pokrenuta u Nemačkoj, stanovnici su dobili mogućnost da onemoguće, ili drugim rečima, imaju svoje dmomove zamagljene zbog zabrinutosti za privatnost. Za čudo, samo 2,89% su odlučili da žele svoje domove da zamagle.

Izraelski poslovni dnevnik Globes izvestio je da je 70% od 5.000 ljudi glasalo u korist Kompanije Google u Street View anketi o uslovima vlade i informacije portala. Google tek treba da objavi kada i gde će pokrenuti uslugu u Izraelu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.