Googleove mape dobile vremensku prognozu

GOOGLE JE SAOPŠTIO DA JE U SARADNJI sa lokacijom Wearher Channel i američkom Laboratorijom za pomorska istraživanja omogućio da njegove mape (Google Maps) dobiju i podatke o vremenskoj prognozi.

Novi “vremenski sloj” se aktivira pomoću mini-aplikacije koja se nalazi u gornjem desnom uglu prozora aplikacije Google Maps. Nakon što se dobije vremenska prognoza na karti odabrane zemlje, biranje sličice pored nekog grada otvara poseban prozor sa podacima o vlažnosti vazduha i brzini vetra za taj grad, kao i sa vremenskom prognozom za naredna četiri dana.

Pored toga, korisnici mogu u levom oknu aplikacije Google Maps da biraju jedinice za brzinu vetra (km/h, mph, m/s) i temperaturu – stepeni Celzijusa (oC) ili Farenhajta (oF), kao i da uključe ili isključe prikaz oblaka kada uveličavaju prikaz mape. Predstavnici Googlea saopštili su da podaci o vremenu potiču sa lokacije weather.com, dok informacije o kretanju oblaka pruža Laboratorija za pomorska istraživanja.

Usluga Maps već sadrži slojeve sa informacijama o topografiji i saobraćajnim uslovima u različitim zemljama širom sveta, a od jula ove godine korisnici u 13 evropskih zemalja, mogu da dobiju i “žive” podatke o stanju na putevima. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.