Korišćenje termalne kamere za hakovanje bankomata

Bezbednosni sručnjaci otkrili su da korišćenje termalne kamere i računarskih algoritama može automatizovati proces krađe tajnih podataka korisnika bankomata.

Na bezbednosnom simpozijumu Usenix, koji je održan prošle nedelje, stručnjaci su izjavili kako ova metoda ima više prednosti u odnosu na korišćenje tradicionalnih kamera.

Jedna od njih je omogućavanje otkrivanja PIN-a kriminalcima i onda kada korisnici sopstvenim telom svesno ili nesvesno zaklanjaju vidik kamere. Druga prednost toplotnih kamera je mogućnost obrade slike računarskim algoritmom što automatizuje proces otkrivanja tajnog koda.

Istraživanje se temelji na otkrićima bezbednosnog stručnjaka Michala Zalewskiog, koji je sada član Google-ovog bezbednosnog tima. Prezenteri su na Usenix simpozijumu testirali ovu metodu na 21 korisniku koji su koristili 27 nasumičnih PIN-ova. Rezultati su varirali zavisno o tipu tastature bankomata i telesnoj temperaturi korisnika i u konačnosti ukazivali na priličnu preciznost ove metode, piše The Register.

Najučinkovitija protivmera za ovaj tip napada je izrada tastatura koje imaju visoku toplotnu provodljivost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.