Najbolji radnici surfuju na poslu

Bojite se da pretpostavljeni ne primeti da na poslu čitate ovaj tekst? Strogi šefovi su neinformisani, jer najnovija istraživanja pokazuju: surfovanje internetom pospešuje poslovnu efikasnost.

Šetnja internetom (baš kao i šetnja u prirodi) može osvežiti zaposlenog i učiniti ga spremnijim za predstojeći izazov. Istraživanje na koje se poziva Daily Mail pokazuje da cyber-surfovanje manje šteti radnoj koncentraciji nego li, recimo, telefonski razgovor ili slanje privatnih sms poruka. Istraživači zaključuju: dokoličarenje na webu je dobar odmor za ljude koji su celi dan prikovani uz kompjuter.

Evo kako je sprovedeno istraživanje: stotinjak studenata podeljeni su u tri grupe - dve su se odmarale na klasične načine, treća je u pauzi surfovala internetom. Nakon pauze, podeljen im je zadatak: u dvadeset minuta podvući što više slova E u zadatom tekstu. Rezultati pokazuju da je grupa surfera puno brža i koncentrisanija - više se teksta apsolvirali, uz manje propusta. Posle obavljenog zadatka, kod surfera je uočen manji zamor.

Naučnici iz Singapura, koji su sproveli ovo istraživanje, zaključuju: kada zaposleni prelistaju stranice koje vole, to je prijatna pauza, kao da su otišli na kafu. S druge strane, razgovor ili čitanje elektrosneke pošte traže veći nivo koncentracije, nisu toliko opuštajući.

Protivno mišljenju da nas Internet čini mentalno lenjima, sve je više istraživanja koje dokazuje suprotno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.