Nemačka pokrajina zabranjuje Facebook-ov “Like”

Neobične vesti stižu iz Nemačke. Naime, savezna pokrajina Schleswig-Holstein zabranila je državnim institucijama Facebook Pages i želi da ukloni Facebook-ovo dugme “Like”.

Kako kaže poverenik za zaštitu podataka u ovoj pokrajini, Facebook prikuplja podatke korisnika koji jesu ili nisu korisnici Facebook-a putem Like dugmeta, a ukoliko se to potvrdi tačnim, to krši zakon zaštite podataka Nemačke i Evrope, piše Mashable.

Weichert, poverenik za zaštitu podataka kaže kako internet korisnici ne bi smeli da klikću na društvene pluginove, i kako ne bi trebali da otvaraju Facebook profile zbog vlastite zaštite.

S druge strane Facebook se brani izjavom da jedina informacija koju oni mogu prikupiti od korisnika koji nisu registrovani na Facebooku a koriste “Like” dugme, je IP adresa, i kako je njihovo dugme “Like” popularna funkcija jer korisnici imaju apsolutnu kontrolu nad njim odnosno sadržajem kojeg dele.

Osim ovoga, početkom meseca Nemačka se žalila Facebook-u kako sa svojom funkcijom automatskog tagovanja prijatelja krše Evropski zakon privatnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.