RIM planira muzičku uslugu za korisnike BlackBerryja

KOMPANIJA RESEARCH IN MOTION (RIM) saopštila je da planira pokretanje muzičke usluge namenjene korisnicima njenih uređaja BlackBerry.

Usluga će biti ponuđena u okviru sistema za slanje trenutnih poruka BlackBerry Messenger (BBM) i očekuje sa da će početi da radi do kraja ovog meseca.

Prema nekim izvorima iz kompanije RIM, pretplatnici će po svakoj sesiji imati pristup zbirci od oko 50 pesama, koje će moći da slušaju na svojim telefonima BlackBerry ili da ih razmenjuju sa drugim korisnicima sistema BBM.

Predstavnici RIM-a napominju da pokretanjem ove usluge kompanija nema nameru da konkuriše drugim muzičkim uslugama, kao što su Appleova mrežna prodavnica iTunes ili Spotify. Umesto toga, kompanija će najveću pažnju posvetiti razvoju što atraktivnijih uređaja koji bi bili privlačni mlađim korisnicima i naveli ih da na uz pomoć tih uređaja slušaju ili razmenjuju muziku

Kompanija trenutno pregovara sa četiri velike muzičke kuće o uslovima pod kojima bi se njihove pesme našle u ponudi nove usluge. Radi se o kompanijama Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group i EMI Group.

Vredi pomenuti da sistem za slanje trenutnih poruka BlackBerry Messenger ima oko 45.000.000 korisnika. (B.M.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.