Sa Google-om razgledajte i prašume Amazone

Google-ovci su već na svojim biciklima i brodovima plove po Amazoni, ali još nisu objavili kada će fotografije biti gotove i uploadovane na Street View.

Zahvaljujući Google-u uskoro ćemo moći da razgledamo i Amazonu, njene prašume i sela tamošnjih stanovnika, a sve putem Street View-a i iz udobnosti kauča ili radne stolice.

Zaposleni ove kompanije, zajedno sa članovima neprofitne organizacije Foundation for a Sustainable Amazon (FAS), već su na terenu, na Google-ovim biciklima i brodovima i fotografišu reku i područija gde, kako kažu na svom službenom blogu, 'civilizacija susreće prašume'.

U ovoj kompaniji kažu da će deo opreme ostaviti ekipi iz FAS-a kako bi oni u budućnosti nastavili sa procesom fotografisanja Amazone i time 'širili kulturu i način života tamošnjih stanovnika' sa ljudima širom sveta.

S obzirom na veličinu Amazone i prašuma, jasno je da Google-ovci neće moći da fotografišu sva područija već samo određene delove, a u prvoj fazi cilj im je fotografisati deo oko 50km duž reke Rio Negro, obraditi te fotografije i upoadovati ih na svoj servis. Nije poznato koliko će ovaj projekat trajati, a dok sve ne bude gotovo dio fotografija iz Amazone možete videti i na blogu ove kompanije.

Od ostalih vijesti vezanih uz Google, treba izdvojiti i da je ova kompanija nadogradila svoje Marte na kojima sada možemo pratiti temperaturu i vremensku prognozu. Potrebno je samo mišem preći preko gornjeg desnog dela ekrana gde se nalazi ikona sa mapama i, u meniju koji će se onda otvoriti, samo kliknuti na Weather pa će se onda na mapi pojaviti temperature u većim gradovima.

Takođe, sa leve strane pored mapa pokazaće se i trenutni vremenski uslovi i temperatura koja se u odabranom gradu očekuje u sledećih nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.