Većina korisnika Google Plus-a su geekovi i studenti iz SAD-a

Uprkos tome što još uvek nije dostupan široj javnosti, Google Plus podigao je mnogo prašine u tehnološkom svetu, koji mu je udelio i mnogo dobrih kritika.

Pa ipak, hoće li najbrže rastuća društvena mreža u istoriji Interneta (20 miliona korisnika u mesec dana) dostići broj korisnika koji imaju Twitter i Facebook? Odgovor na ovo pitanje teško je dati i najboljim stučnjacima za ovo područije.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Bime, a koje je obuhvatilo više od 10 miliona korisnika ove mreže, 70% korisnika Google+ su i dalje muškarci, a velika većina su Amerikanci.

Iako istraživanje nije obuhvatilo uzrasnu grupu korisnika, pokazalo se kako najviše korisnika dolazi iz različitih studentskih i IT mreža, iz čega se može sa velikom sigurnošću zaključiti kako su korisnici većinom studenti i zaposleni u tehnološkim kompanijama.

Google za sada ostaje bez komentara na ove rezultate, ali nije tajna da u vrhu kompanije vlada zabrinutost, budući da Facebook nije postao uspešan zbog toga što je na svoje stranice privukao ljude koji već godinama koriste Internet, već baš one koji su samo zbog Facebook-a i mogućnosti da ostanu u kontaktu sa prijateljima na ovaj način počeli koristiti web.

Na kraju krajeva, jedan korisnik Googla+ je odlično sažeo celu poentu društvenih mreža u dve rečenice: „Google Plus je izuzetno cool i verujem da ću ga koristiti, ali ja radim u IT industriji i visoko sam tehnološki obrazovan. Pravi uspeh Google-a+ meriće se u činjenici da li će i moja baka i tetke napraviti profil na njemu, kao što su nedavno napravile profil i na Facebook-u."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.