Virtuelni službenici na aerodromu Orli

PARISKI AERODORM ORLI ZAPOČEO JE prošle nedelje eksperimentalni projekat uvođenja virtuelnih službenika, koji “pomažu” stvarnim službenicima prilikom ukrcavanja putnika u avion.

Virtuelni aerodromski službenici su za sada izazvali različite reakcije putnika, od iznenađenih uzvika do onih koji pokušavaju da ih dodirnu.

Radi se, ustvari, o hologramskim slikama koje se projektuju na aerodromskim terminalima za ukrcavanje, onog trenutka kada zaposleni na tim terminalima pritisnu taster koji označava početak ukrcavanja putnika. Hologramska slika se projektuje na podlozi od pleksiglasa izrađenoj u obliku ljudskog tela. Tri stvarna službenika aerodroma Orli su poslužila za stvaranje hologramske slike, kao deo projekta za koji se rukovodioci aerodroma nadaju da će biti dobro prihvaćen od putnika.

Uprava Orlija smatra da će virtuelni aerodromski službenik koji pozdravlja putnike rečima “Dobar dan. Pozivam vas da počnete sa ukrcavanjem u avion. Pariski aerodrom vam želi ugodan let.” biti bolje prihvaćeni od bezličnih elektronskih terminala. Osim toga, ovi “zaposleni” su uvek nasmejani, ne koriste pauzu i nikada ne štrajkuju, izjavili su u šaljivom tonu predstavnici Orlija.

Tehnologiju koja se koristi u ovom projektu razvila je pariska kompanija L’Oeil du Chat. Ta tehnologija će za sada biti korišćena uglavnom na letovima prema jugu Francuske i Korzici, na kojima kroz kapije Orlija prođe oko milon putnika godišnje. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.