Zaštitite mobilne i laptopove od vrućina

Vrućina nije opasna samo za ljude i kućne ljubimce već može ozbiljno naštetiti i uređajima koje gotovo svakodnevno koristimo jer i oni imaju određene granice koje ne bismo smeli da izazivamo.

Mobilni se sastoje od tri ugrožena dela - ekrana, procesora i baterije. Proizvođači najčešće u uputstvima navode gornju granicu izdržljivosti od 35 stepeni Celzijusovih (npr. Apple za iPhone navodi upravo tih 35 stepeni).

Izdržljivost laptopa zavisi od procesora i sistema hlađenja. Ukoliko laptop ne raspolaže primerenom ventilacijom, može doći do pregrijavanja (iPad i Klindle sami se isključuju nakon što temperatura pređe 35 stepeni). Većina stonih računara i laptopa može podneti vrućine od 40 stepeni.

Mobilne i laptope stoga nikada nemojte direktno izlagati suncu, a još manje ostavljati u automobilima gde se temperatura vrlo brzo može popeti na 60-70 stepeni.

Idealna mesta su ona na kojima vladaju prijatne temperature od 20-tak stepeni. Ukoliko ne možete izbeći vrućinu, uređaje ugasite a upalite ih tek nakon što su se ponovno ohladili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.