Kako zaraditi novac na YouTube-u


Još od njegovih najranijih dana, reklame na najpopularnijem video servisu na svetu nisu nikakva retkost. Ipak, ukoliko ste na YouTube stavili neki video i želeli da dobjete za to deo finansijskog kolača, postojao je čitav niz komplikovanih pravila i uslova koje ste trebali da zadovoljite.

Da biste postali "partner" u zaradi, Google, vlasnik YouTube-a, morao je oceniti da je vaš video popularan, nakon čega biste dobili delić zarade od strane internet giganta. Tom više nije tako.

YouTube je juče objavio kako počinje sa primenom tzv. YouTube partner programa, koji bi vlasnicima vrlo gledanih videa trebao da omogući znatno pristojniji deo finansijskog kolača nego što je to do sada bio slučaj.

Kompanija će za početak ovu pogodnost nuditi za dvadesetak zemalja (nažalost, Srbija nije među njima, ali tvrde kako bi se uskoro taj broj trebao povećati.

S druge strane, neki stručnjaci smatraju kako će ove promene, iako odlične za vlasnike gledanih videa, nažalost značiti i znatno veću količinu reklama i oglašavanja na servisu koji je već danas poprilično spor i opterećen, za razliku od sve ambicioznije konkurencije.

Šta će budućnost zaista doneti, ostaje za videti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Deluje obecavajuce


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.