Američki carinici blokirali uvoz HTC One X telefona


Nakon što je američka carinska služba zabranila uvoz HTC One X i EVO 4G LTE pošiljke telefona zbog postupka kojeg još uvek vodi International Trade Commission (ITC) protiv ove firme za račun Apple-a, deonice HTC-a su se stropoštale.

HTC je uložio protest zbog ovog slučaja, ali istraga o kršenju Apple-ovih licencnih prava od strane HTC-a još uvek traje i ITC zahteva da telefoni budu zadržani na carini dok ne bude završena.

Poslednja odluka ITC-a potvrđuje da browser i messaging aplikacija u Android operativnom sistemu krši Apple patent na klikabilne objekte na telefonu kao što su brojevi telefona i e-mailovi. Odluka je doneta još krajem 2011. godine, a HTC je od tada objavio da će učiniti sve da te funkcije ukloni sa svojih telefona.

Istovremeno, nakon što se proširila vest da je Apple umesto Samsung-u, narudžbinu RAM čipova poslao u firmu Elpida, koja je inače u teškoj finansijskoj situaciji (zbog čega su sigurno dobili dobre cene), Samsung-ove deonice su potonule, odnoseći sa sobom čak 10 milijardi USD vrednosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.