AOL prodaje TechCrunch i Engadget?


Američki online medijski div AOL navodno želi da proda svoje tehnološke blogove TechCrunch, Engadget, Joystiq i TUAW za oko 70 do 100 miliona dolara, saznaje Sarah Lacy pozivajući se na više dobro-informisanih izvora.

Podsetimo, AOL je krajem 2010. godine kupio TechCrunch, popularni blog startup industrije za tada spominjanih 30 do 40 miliona dolara. Ali, kao što su mnogi i predviđali - preuzimanje TechCrunch-a bio je uvod u pravu noćnu moru. Popularni blog napustilo je nekoliko cenjenih novinara, blogera i urednika na čelu sa osnivačem Michaelom Arringtonom koji nije mogao da pomiri svoje pisanje i novu karijeru u venture capital industriji.

Iako je Arrington ranije navodno ponudio AOL-u da otkupi natrag TechCrunch - Lacy ovaj put piše kako Arrington više nije zainteresovan za preuzimanje TechCrunch-a.

Treba napomenuti kako većina internet komentatora sumnja u verodostojnost ove glasine i zaista, teško je pronaći razlog zašto bi se AOL rešio svojih izuzetno popularnih blogova - barem ako još uvek želi da postanu vodeća premium online destinacija.

Lacy kaže kako njeni izvori potvrđuju da AOL razmatra prodaju svoje tehnološke divizije i da je spreman čekati šest do dvanaest meseci za najbolju ponudu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.