Apple patentirao stylus


Iako je pokojni Steve Jobs imao loše mišljenje o stylusima, nova Apple-ova patentna prijava sugeriše kako je kompanija radila na elektronskoj olovci za "pisanje" po ekranima osetljivim na dodir koja bi korisnicima trebala osigurati i povratnu osetilnu informaciju.

Apple-ova elektronska olovka, koja je odmah nazvana iPen, trebala bi da korisniku da povratne informacije u vidu laganih vibracija zavisno koliko jaku su pritisnuli olovku na površinu ekrana.

Vibracije bi trebale da ovise i o uglu držanja, orijentaciji ekrana, i koliko brzo se pomera olovka. Takođe bi trebala da ima i zvučnike kojima bi se simulirao zvuk "pisanja" olovke koji bi se pojačavao, odnosno smanjivao, zavisno o sili kojom pritiskamo olovku na površinu.

Apple-ov stylus prvenstveno bi trebao da bude namenjen uređajima poput tableta, ali mogao bi da se koristi i u kombinaciji sa drugim uređajima temeljenim na ekranima osetljivim na dodir, poput iPhone-a ili iPod-a Touch.

Apple-ova patentna prijava za "Optical Stylus" podneta je u zadnjem kvartalu 2010., ali objavljena je tek pre nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. salemax kaže,

    taj apple se vodi logikom sve se mora patentirati i posle tužiti sve one koji prave nešto slično


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.