Da li je ovo novi iPhone?


Glasine o iPhone-u 5 čitamo već više od godinu dana, a Apple bi ga mogao predstaviti već tokom sledećeg meseca na WWDC konferenciji ili najkasnije do oktobra ove godine.

Kao i uvek do sada, nema nikakvih službenih informacija o novom modelu Apple-ovog telefona, ali zato na internetu možemo pročitati brojne glasine oko potencijalnih opcija novog iPhone-a. Na Mashable-u su objavili slike kako bi ovaj telefon mogao da izgleda, a koje je na temelju svih dosadašnjih glasina napravio umetnik Jon Fawcett u saradnji sa stranicom FuseChicken.

Dve glavne novosti koje bi iPhone 5 trebao da ima - prva je toliko spominjani ekran veće dijagonale, a druga je novi materijal od kojeg će ovaj uređaj biti napravljen - LiquidMetal koji je Apple licencirao pre dve godine od kompanije Liquidmetal Technologies. S ovim materijalom koji je "lagan kao plastika, a izdržljiv poput aluminijuma", Apple-ov telefon bi trebao da bude lakši, tanji i izdržljiviji.

Fawcettov iPhone tanak je samo 7mm i ima ekran dijagonale 4 inča (mnogima je najveća zamerka aktuelnom modelu iPhone-a upravo premali ekran dijagonale 3,5 inča, dok noviji konkurentski modeli imaju ekrane sa dijagonalom od 4,7 ili čak 5,2 inča).

Ostale opcije ovog koncepta Apple-ovog telefona uključuju i poboljšane kamere - zadnja rezolucije 10MP i prednja rezolucije 5MP i čak četiri zvučnika. Apple bi u novi iPhone mogao da implementira još neke tehnologije poput podrške za LTE koja će omogućiti brže surfovanje internetom i NFC, bežičnu komunikaciju na malim udaljenostima koja se najčešće koristi za mobilno plaćanje.

Naravno, sve su ovo još samo nagađanja i nećemo imati nikakvih konkretnih informacija pre nego što Apple i službeno predstavi iPhone 5.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    joj više mi je dosta tog iphonea


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.